Pogoji poslovanja

Mateja Pivk s.p. Se zavezuje, da bo kupca obvestila o:

 • trajanjem pogodbe, kadar je to primerno, in pogoji za odstop od pogodbe, sklenjeni za nedoločen čas, ali pogodbi s samodejnim podaljševanjem;

 

 • glavnih značilnostih blaga ali storitev v obsegu, ki ustreza nosilcu podatkov in blagu ali storitvam;

 • firmi, sedežu podjetja in telefonski številko podjetja, kadar je ta na voljo;

 • končni ceni blaga ali storitve, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga ali storitve ni mogoče izračunati vnaprej;

 • informacijami o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati;

 • plačilne pogoje ter pogoje dostave in izvedbe storitve, rok dostave blaga ali izvedbe storitve, kadar je to potrebno;

 • informacijami o pritožbenem postopku pri podjetju;

 • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake;

 • možnost in pogoje poprodajnih storitev in prostovoljne garancije, kadar je to potrebno;

 • možnosti izvensodnega reševanja sporov in drugih pravnih sredstev, ki se uporabljajo za podjetja, ter njihovi dostopnosti, če je potrebno.

 •  

 • naslovu, na katerem podjetje dejansko opravlja dejavnost, telefonsko številko in naslov elektronske pošte podjetja, kadar so na voljo, po potrebi pa tudi firmo in sedež podjetja, v imenu katerega deluje in na katerega lahko potrošnik naslovi svojo pritožbo;

 • naslovu sedeža podjetja, če se razlikuje od naslova iz prejšnje točke, in po potrebi o naslovu podjetja, v imenu katerega deluje in na katero lahko potrošnik naslovi pritožbo;

 • pogojih, rokih in postopku za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe;

 • navedbi, da potrošnik krije stroške vračila blaga, v primeru odstopa od pogodbe, če je potrebno;

 • stroških vračila blaga, če ga pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po pošti;

 • neobstoju pravice do odstopa od pogodbe, če potrošnik nima pravice do odstopa, ali po potrebi o okoliščinah, v katerih potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe;

 • minimalnem trajanju obveznosti potrošnika na podlagi pogodbe, če je potrebno.

Oddaja naročila

Spletna  trgovina naročila sprejema preko elektronskega naslova mateja@artinfoto.si ali info@artinfoto.si

Kupec mora ob oddaji naročila navesti serijsko SKU številko artikla in želene mere v kolikor je artikel na voljo v več dimenzijah, svoje ime in priimek ter poštni naslov na katerega želi prejeti artikel in račun. V kolikor želi kupec artikel in račun prejeti na dva različna naslova, mora to ob naročilu jasno zapisati.

Kupec prejme ob nakupu račun tudi v elektronski obliki v pdf formatu na elektronski naslov, ki ga je navedel ob oddaji naročila.

Kupoprodajna pogodba med Mateja Pivk s.p. in kupcem je Mateja Pivk s.p. sklenjena v trenutku, ko Mateja Pivk s.p.  kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Mateja Pivk s.p. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

V kolikor kupec odda naročilo za po meri izdelan artikel, ali artikel, katerega izdelava je vezana na zunanje sodelavce podjetja Mateja Pivk s.p., se rok dobave artikla lahko podaljša. Kupec bo o poteku izdelave in rokih v tem primeru redno obveščan preko elektronske pošte. V kolikor se rok dobave nerazumno podaljša, kupec lahko odstopi od pogodbe.

 

 

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov

S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

 

Mateja Pivk s.p. ne prevzema odgovornosti za škodo, nastalo  zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki niso na zalogi.

Kupec lahko naročilo prekliče vse dokler po elektronskem naslovu  ali na svojo telefonsko številko (v kolikor jo je prodajalcu sporočil) ne prejme obvestila, da je bilo naročeno blago odposlano. Če se zgodi, da je bilo blago že odposlano, kupec pošiljko lahko zavrne dostavni službi.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je v celoti enak kot za fizične osebe.

 

 

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

 

 

Kupec bo najkasneje ob oddaji naročila obveščen o:

 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v nasprotnem primeru pa bo kupec obveščen o roku dobrave na elektronski naslov s katerega je bilo poslano naročilo.)

 • pogojih dostave artiklov, pa tudi način, kraj in rok dostave

 

Načini plačila

Spletna trgovina Mateja Pivk s.p. omogoča  nakup blaga na naslednje načine:

 • z gotovino ob prevzemu

 • z nakazilom na transakcijski račun  Mateja Pivk s.p. po ponudbi/predračunu  - po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obedelave.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: mateja.pivk@aufbix.org

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Mateja Pivk s.p., Turnovše 16, 1360 Vrhnika.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe  oziroma nakupa. 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Podjetje ni zavezanec za DDV.

Kljub velikemu trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo  Mateja Pivk s.p. kupcu omogočil odstop od nakupa.

Prek elektronske pošte Mateja Pivk s.p. kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči na elektronski naslov mateja@artinfoto.si, Mateja Pivk s.p. pa bo  artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral.

 

Varovanje osebnih podatkov

Mateja Pivk s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Mateja Pivk s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupcev: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, in arhiv komunikacije z Mateja Pivk s.p..

Mateja Pivk s.p. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko protivirusno zaščito svojega računalnika.

Napotki za vračilo artiklov:

 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 • Ko vračate artikle prodajalcu Mateja Pivk s. p. priložite tudi kopijo računa.

 • Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je Mateja Pivk s. p.,  Turnovše 16, 1360 Vrhnika

 • Uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke.

 • Artikle pripravite pripravite za transport - pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno embalažo.

 

V primeru poškodovane pošiljke

Če je ob prejemu pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo in vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.